Share
domik

DJEČJE IGRALIŠTE LIGANJ

IDEJNI I GLAVNI PROJEKT KRAJOBRAZNOG UREĐENJA

Oblikovanju dječjeg igrališta Liganj pristupilo se prirodnim oblikovanjem s izborom prirodnih materijala kako bi se stopilo s postojećom situacijom i šumskim krajobrazom. Igralište je podijeljeno na dvije razine zbog postojeće modelacije terena koja je kaskadno izvedena i podijeljena kamenim zidom.

U prvu razinu prilazi se manjim stubama ugrađenim u kameni zid na kojoj se nalaze dvostruki tobogan za igru djece i interaktivna ploča „Kružić Križić“. S obzirom na sigurnosne uvijete na igralištu, ispod sprava na predviđenim mjestima nalaze se gumirane – antistres podloge (50x50x5 cm). Na prvoj razini smještena je i klupa za roditelje i koš za otpatke. Podloga igrališta je od ukrasne kore koja osim funkcije ima i vizualne kvalitete stapanja s okolnim okolišem. Površina prve razine iznosi 85 m² i ograđena je od visoke vegetacije drvenim rubnjacima.

Druga razina igrališta je površine 55 m² i na njoj se nalazi klupa za roditelje, koš za otpatke i komplet igralište „Mladi građevinar“. Komplet igralište se sastoji od niza povezanih igri za razvoj motorike i kreativnosti, s gumiranim – antistres podlogama (50x50x5 cm) na predviđenim mjestima zbog sigurnosnih uvjeta. Podloga igrališta je od ukrasne kore u smeđoj boji, ograđena od visoke i niske vegetacije drvenim rubnjacima.

Od visoke vegetacije na površini namijenjenoj za igru djece zadržano je smo jedno stablo maruna (Castanea sativa), dok se ostala visoka i niska vegetacija potpuno uklanja.

  • Godina: 2016.
  • Investitor: Općina Lovran
  • Status: Izveden
  • Lokacija: Liganj
  • /